dikkat eksikliği izmir psikolog, dikkat testi izmir
Sa, 03/02/2021 - 16:19 tarihinde admin tarafından gönderildi

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite problemlerini saptama en sık kullanılan destekleyici yöntemlerden biri de MOXO Dikkat Testi’dir. Hem çocuklar hem de yetişkinler için uygulanabilmektedir.

Moxo kişinin dikkat (odaklanma, sürdürebilme), zamanlama (doğru ve zamanında cevap verebilme), dürtüsellik (acele ile yanıt verme eğilimi) ve hiperaktivite (artmış motor hareketlilik) becerilerini değerlendiren bilgisayar tabanlı bir testtir. Bu test sayesinde bu becerilerin günlük yaşamdan nasıl etkilendiği, sınavlara ve ders çalışmaya olabilecek olumlu ve olumsuz etkileri hakkında bilgi sahibi oluruz.

Moxo dikkat testi kişisel odaklanma ve zamanlama gibi verileri bizlere sunduğu için sınav dönemlerinde olan çocukların performanslarını inceleme ve buna göre bir destek programı oluşturmada oldukça etkilidir.

Çocuğun dikkat yapısını öğrenmek ona en uygun ders çalışma ortamı ve planını hazırlamada da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle çocuğunuzun dikkat performansını öğrenmek için Moxo testi hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Nedir?

Dikkat Becerilerinin Desteklenmesi Nasıl Olur?

Uzm. Psikolog Sevgi Mestci