Çocuğun gelişimi üzerinde aile içi ilişki ve etkileşimin rolü büyüktür. Aile içi iletişim ve etkileşimden kastedilen; karı koca arasındaki ilişki, ebeveynlerin her birinin ayrı ayrı çocuklarıyla kurduğu ilişki, ebeveynlerin ve çocukların birlikteyken kurdukları ilişkidir.
Çocuk yetiştirmedeki amaç ruh sağlığı yerinde bireyler yetiştirmek olmalıdır. Bunun olabilmesi için anne-baba adaylarının ebeveynlikle ilgili profesyonel eğitim almalarının yararlı olabildiği bilinmektedir. Anne-baba-çocuk ilişkisi çocuğun tüm yaşam alanları üzerinde etkili olmaktadır; özgüveni, benlik saygısı, arkadaşları ile ilişkisi, okul başarısı, sorumluluk alması gibi.
Ayrıca anne-babaların çocuk yetiştirme tarzları, çocukta oluşabilecek davranış problemlerinde de önemli bir etkiye sahiptir. Anne-babaların çocukları ile kurdukları iletişim biçimini ya da başka bir deyişle çocuk yetiştirme tarzlarını, onların kişilik yapıları, beklenti düzeyleri, hayat deneyimleri ve en önemlisi kendi anne-babaları ve onlarla kurdukları ilişkileri belirler.
Kurumumuzda grup olarak ebeveynlere anne-baba okulları, bireysel olarak ebeveyn eğitimleri düzenlenmektedir (Anne- Baba Okulları, Anne-Babalara Aile Danışmanlığı, Aile İçi İletişim Becerilerini Geliştirme, Ebeveynlik Becerilerini Geliştirme, Aile İçi İlişkilerde Çatışma Çözümü gibi). Bunların dışında bazı özel durumlarda aile çıkmaza girdiğinde ya da travmatik bir olay yaşadıklarında (boşanma, ölüm gibi) ailelere neler yapabilecekleri, çocuklarına bu durumları nasıl anlatacakları hakkında danışmanlık hizmeti verilmektedir.