Mobbing, ülkemizde yeni yeni kendini duyurmaya başlamış, kurumlarda karşımıza çıkan bir tür psikolojik baskı şeklidir. Fiziksel ya da cinsel taciz olarak göstermez kendini fakat en az bunlar kadar, kişiler üzerinde etki bıraktığı yapılan araştırmalarla ortaya konmuştur.
Mobbingin bu kadar etkili olmasıyla, cinsel tacizle ilgili hüküm genişletilerek, ''İşveren, özellikle işçilerin psikolojik ve cinsel tacize uğramamaları ve bu nevi tacizlere uğramış olanların daha fazla zarar görmemeleri için gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.'' şeklinde değiştirilmiştir. Böylece cinsel tacizin yanında psikolojik taciz de kişilik değerlerini ihlal eden sebepler arasında yerini almıştır.
Mobbing özellikle duygusal zekası yüksek, işinde başarılı, yenilikleri herkes tarafından taktir gören başarılı kişilere uygulanmakta ve bu kişileri yapılan psikolojik baskıyla yıldırma politikası izlemektedir. Örneğin çalışana bodrum katında, penceresiz bir odanın verilmesi, yapılan işlerin hiçbir zaman taktir edilmemesi, kişinin sözlerinin ve fikirlerinin alay konusu yapılması gibi.
Eğer bu duygusal saldırılar kurum tarafından görülmez ve engellenmezse, kurum içerisinde ayrılıklar ve iş performansında düşüşler başlayacaktır. Kurumlar bu tür durumlara engel olabilmek için gerek kişisel gerekse de kurumsal boyutta profesyonel yardım almalıdır.